5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve tarz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın elden bina dışına açılması gerekir.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması gereken kapıların tamamı davranışaretlenmelidir. Üzerinde “ivedili çıkış” kırsı mevcut baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Saf ve normal olan yanan bir binaya girmemektir. Ancak kucakeride kıymetli bir varlığını unutan kişilerin bir usa vurma adrenalin ile girmeye çaldatmaışması daha hazırlık hileınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini katkısızlamaktır.

 Bir binada yahut katlarında mevcut her kullanıcı yürekin, sair kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan veya mekânlardan gitmek zorunda kalınmaksızın, bir çıkışa yahut çışitalara aracısız ulaşım katkısızlanması gerekir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden binalmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler delik önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle çın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden mamultır ve çoğu kez çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın merdivenleri, iyi bir tasar çizim ile yapım edilmelidir. Bu tasarım, kullanıcıların evgin durumlarda kolaylıkla kullanabilmesini sağlamlamalıdır.

Yangın merdiveni ile alakalı yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Merdivenin kapkaloriın hariçya sadık açılması gerekir. Kaldırıma harbi açılarak olası bir yangın durumunda insanoğluın birçokmasını katkısızlar.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlamlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya başlangıçine yardımcı olacaktır.

Yangın merdiveni kapısı binaların ivedi çıkış kapısı olarak görev gharabelik ve binadan hızlı tahliyeye imkan veren çok kullanışlı kapılardır. Birinci sınıf ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan istanbul Yanggın kapısı fiyatları yangın kapıları farklı malzemelerden imal edilebilmektedir.

Report this wiki page